Nieuws.

Waarom een zonneboiler!

Een zonneboiler werkt op zonne-energie en is een zuinige manier om water te verwarmen zonder CO2-uitstoot. Het systeem bestaat uit twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een opslagtank waarin het verwarmde water wordt opgeslagen. Onder de collector zitten buizen verwerkt. Hierdoor stroomt een vloeistof die door de zon wordt opgewarmd. Deze warmte wordt vervolgens afgegeven aan het water in de zonneboiler, waardoor het opwarmt. Dit warme water stroomt uit de kraan.  In de zomer levert de zonneboiler bijna al je warme water.

Met een zonneboiler bespaar je ongeveer 55 procent op je kosten voor warm water. 

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een subsidiebedrag krijgen voor de aanschaf van zonneboilers.

Waarom een warmtepomp?

Met een rendement tot soms meer dan 400% (COP 4) is een warmtepomp een uitstekende warmteleverancier. Dit komt omdat een groot gedeelte van de benodigde afgegeven energie ‘gratis’ wordt gewonnen uit de omgeving; aarde, water of lucht. U koopt dus een klein gedeelte energie in om daarmee de ‘gratis’ energie om te zetten naar voor ons bruikbare energie. 

Super efficiënt!

Een warmtepomp haalt energie uit de lucht, bodem of grondwater en zet dat om in bruikbare energie. De efficiëntie hiervan is zeer hoog! Van 1 kWh stroom maakt een warmtepomp 2 tot 5 kWh warmte!! Het stroomverbruik stijgt bij een warmtepomp maar u gebruikt geen gas (bij een hybride type de helft minder). 

Energie besparen door waterzijdig

inregelen cv-installatie.

Wist u dat veel cv installaties niet het hoogst 

haalbare rendement behalen? Dit komt

doordat de meeste niet waterzijdig zijn 

ingeregeld. Dit Proces zorgt voor een optimale 

waterverdeling en dus snelle, gelijkmatige

verwarming van uw radiatoren en convectoren.

Ook uw cv-installatie waterzijdig inregelen en

besparen op uw energie? Wij komen graag bij u langs. 

Rookmelderverplichting vanaf 1 juli 2022

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht in Nederland om een rookmelder te hebben op elke woonverdieping in je huis en in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt. Hiervoor wordt het Bouwbesluit aangepast en wordt het dus wettelijk verplicht om hieraan te voldoen. Ook als je in een huurhuis woont. 

Wanneer zijn rookmelders verplicht?

  • Per 1 juli 2022 worden rookmelders verplicht.
  • Dit geldt voor elke woonverdieping in ieder huis.
  • Zowel koop- als huurwoningen en zowel bestaande- als nieuwbouw moeten hieraan voldoen.
  • De verplichting geldt ook besloten ruimtes die dienen als vluchtroute.

Koolmonoxidemelders

Koolmonoxidemelders: Bescherming tegen een onzichtbaar gevaar

Een koolmonoxidemelder, ook wel CO-melder genoemd, is essentieel in ieder huis. Wanneer je denkt aan gevaarlijke situaties in huis, kom je wellicht niet direct op koolmonoxidevergiftiging. Maar wist je dat elk jaar duizenden mensen wereldwijd het slachtoffer worden van deze stille moordenaar?

Wat is koolmonoxide?

Koolmonoxide (CO) is een kleurloos en reukloos gas dat vrijkomt bij onvolledige verbranding van fossiele brandstoffen. Naast het bekende preventieve onderhoud van gastoestellen zijn koolmonoxidemelders cruciaal om dit onzichtbare gevaar te detecteren.

Jouw drinkwaterinstallatie

Tot en met de watermeteropstelling draagt het Waterleiding bedrijf verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het drinkwater, vanaf de watermeteropstelling draagt u deze zélf. We hebben samen de verantwoordelijkheid om de kwaliteit van het drinkwater te behouden, dit om gezondheidsrisico’s te vermijden.

Het is daarom nodig en wettelijk verplicht om periodiek drinkwaterinstallaties te controleren. De kwaliteit van het drinkwater kan beïnvloed worden door: leidingmateriaal, aangesloten toestellen, onvoldoende verversing en ongewenste opwarming (bijvoorbeeld in de meterkast).

Sommige klanten kiezen ervoor om thuis een waterontharder te laten installeren. We wijzen je graag op het belang van een veilige en juiste installatie en het regelmatige onderhoud van je waterontharder.